Huisartsenwachtpost in Lokaal Dienstencentrum TerHarte

Eind maart opende in Lokaal Dienstencentrum TerHarte in de Verlorenkost 22 de huisartsenwachtpost Westerlo. Elk weekend en op feestdagen van 8 tot 20 uur kan je daar terecht bij de dokter van wacht. Een handig schema vind je op de pagina huisartsenwachtpost.

014 22 22 00 in het weekend en op feestdagen

In 2006 startte in Herentals de eerste huisartsenwachtpost in onze streek. Het wachtgebied was tot nu toe beperkt tot Herentals en omgeving, maar wordt nu met nieuwe locaties in Geel en Westerlo uitgebreid. De wachtposten zijn een samenwerking van alle huisartsen uit de regio. De doelstelling is om alle inwoners van de Zuiderkempen via 1 centraal telefoonnummer 014 22 22 00 tijdens het weekend en op feestdagen dringende medische zorg te kunnen verstrekken.

De telefoniste geeft je een afspraak in een van de huisartsenwachtposten. Daar word je verzorgd door de dokter van wacht. Na de consultatie brengt de dokter van wacht je huisarts op de hoogte. Zo gaan er geen medische gegevens verloren. Kan je om medische redenen niet zelf naar de wachtpost komen? Dan komt de dokter van wacht bij jou op huisbezoek.

014 54 83 83 op weeknachten

De wachtdienst ‘s nachts blijft voorlopig georganiseerd vanuit de huisartsenpraktijken zelf. Voor de wachtdienst ’s nachts op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 19 uur ‘s avonds tot 8 uur ’s ochtends kan je terecht op het nummer 014 54 83 83. Tijdens de daguren van 8 tot 19 uur bel je gewoon je huisarts.

Huisartsenwachtpost voor Oevel, Oosterwijk, Tongerlo, Voortkapel, Westerlo en Zoerle-Parwijs

  • 014 22 22 00 weekends en feestdagen
  • 014 54 83 83 weeknachten

Heultje hoort bij wachtpost Heist-op-den-Berg

Sinds september 2013 is er ook een centrale wachtpost van huisartsen voor Heist-op-den-Berg en omliggende gemeenten vanuit de centrale huisartsenwachtpost regio Heist in de Mechelsesteenweg 70 in Heist-op-den-Berg. Heultje hoort bij deze wachtpost.