Verblijf

Een multidisciplinair team, bestaande uit verpleegkundigen, verzorgenden, huismoeders, kinesisten, ergotherapeuten, een maatschappelijk werkster, animatrices, kapsters, voetverzorgsters,…staan klaar voor de bewoner van het woonzorgcentrum. Dag en nacht is er verpleegkundige hulp aanwezig. De keuken verzorgt dagelijks je maaltijd met mogelijkheid tot dieetvoeding. Het woonzorgcentrum voldoet aan strenge brandveiligheidsnormen. Het huis staat onder toezicht van de dienst Zorg en Gezondheid van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. 

Het woonzorgcentrum is landelijk gelegen, in de nabijheid van de dorpskern. De bewoner kan er beschikken over een éénpersoonskamer, met een aparte sanitaire ruimte. Al het noodzakelijke meubilair is aanwezig, maar een eigen inrichting van de kamer met persoonlijke meubeltjes en spullen is mogelijk en wordt aangeraden. Het woonzorgcentrum beschikt over sfeervolle leefruimten en zithoeken met tv, een cafetaria en een gevarieerd activiteitenaanbod. Regelmatig organiseert het woonzorgcentrum vieringen en uitstappen. 
De deur van het woonzorgcentrum staat altijd open: er zijn geen vaste bezoekuren. Bovendien kan de bewoner het huis voor één of meerdere dagen verlaten als hij/zij dit wenst. Inspraak van de bewoners en de familie wordt verzekerd door de gebruikersraad.

Meer info

Woonzorgcentrum Parel der Kempen
Verlorenkost 20 - 2260 Westerlo
woonzorgcentrum@westerlo.be
014 53 87 53