Behaag onze Kempen 2020

  • 10 september 2020

Via Behaag Onze Kempen kan je nog tot 20 oktober streekeigen planten, hagen en bomen bestellen. Behaag Onze Kempen is een jaarlijkse actie van intercommunale IOK, Natuurpunt, Velt, JNM en 26 Kempense gemeenten die dit jaar voor de vijfentwintigste keer plaatsvindt. Het bestelde plantgoed kan je op zaterdagvoormiddag 21 november afhalen in het Technisch Centrum in de Oevelse dreef 33 in Tongerlo.

Keuze uit meer dan 50 soorten

Er is keuze tussen meer dan vijftig verschillende soorten bomen, struiken, hagen, fruitbomen, bessenstruiken, notenbomen, klim- en slingerplanten, zakjes bloembollen en zakjes bloemenzaad. Je kan tegelijkertijd ook compost en steunpalen voor bomen bestellen.

Welke haag is geschikt voor mijn tuin?

Weet je niet goed welke haag je moet kiezen? Of twijfel je of de gekozen haag wel goed zal groeien in je tuin? Op de webpagina over Behaag Onze Kempen op www.iok.be word je via vraag en antwoord over beschikbare plaats, ligging, grondsoort en je eigen voorkeuren naar de ideale haag voor je tuin geleid.

Neem je tijd om een keuze te maken. Sommige soorten groeien immers beter op natte bodems. Andere soorten groeien beter op armere, drogere gronden. Kies die plantensoorten die het best bij jouw tuin passen.

Waarom?

Behaag Onze Kempen engageert zich om juiste informatie te leveren en kiest voor jou het meest kwaliteitsvolle en authentieke plantgoed. De totale oppervlakte van alle tuinen in Vlaanderen is groter dan die van alle natuurreservaten samen. Je behaagt niet alleen de Kempen, het behaagt ook vlinders, kevers, vogels, egels en mensen!

Bestel voor 20 oktober

Je kan plantgoed online bestellen via www.iok.be/bok en telefonisch via de milieudienst op het gemeentehuis. Dat kan nog tot dinsdag 20 oktober. Betalen doe je via overschrijving. Voor bestellingen vanaf 100 euro krijg je automatisch een korting van 10 %.