Ben jij een duurzame held voor het klimaat?

  • 7 december 2021

Ga je met de fiets naar het werk? Eet je lokaal, seizoensgebonden of niet elke dag vlees? Zet je bedrijf in op energiebesparing of hergebruik? Heb je zonnepanelen of een geveltuin? Doet jullie school acties voor het klimaat? Dan ben jij voor ons een duurzame held voor het klimaat.

 

Ken jij een klimaatheld?
Laat het ons weten!

Ben je of ken je zo’n duurzame held of wil je je op lange termijn engageren voor het klimaat? Ben je al gestart met een initiatief of wil je actie ondernemen waarmee je het verschil kan maken? Vul het formulier in op www.westerlo.be/klimaathelden of het kaartje dat je vindt bij de deelnamebus in de bib, het gemeentehuis, Toerisme Westerlo, de Wereldwinkel, de Zoerla, de sporthal, de bib of op Kamp C.

Dien je kandidatuur voor je held of jezelf ten laatste op 31 mei 2022 in. Een jury selecteert de mooiste initiatieven. Die zetten we in september 2022 feestelijk in de bloemen. Duurzame helden van Westerlo kunnen individuele mensen zijn, maar ook verenigingen, bedrijven en scholen. De helden dragen dagelijks bij aan duurzame ontwikkeling. Ze worden onze lokale gezichten van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

Focus op SDG 13 Klimaatactie

In 2015 ondertekenden de 193 lidstaten van de Verenigde Naties Agenda 2030, een agenda met zeventien duurzame doelstellingen (Sustainable Development Goals of SDG’s). Agenda 2030 heeft vijf dimensies: mensen (people), welvaart (prosperity), planeet (planet), partnerschap (partnership) en vrede (peace). Dit jaar ligt de focus op doelstelling 13, klimaatactie. We lanceren daarom in onze eigen gemeente een oproep om duurzame helden te vinden die zich inzetten voor het klimaat, klimaathelden dus.

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

wereld@westerlo.be of 014 53 92 09