Bike2School

  • 27 augustus 2021

Op de STRAP-dag op vrijdag 17 september hebben we het fietsproject Bike2School officieel op gang getrapt. Bike2School stimuleert lagereschoolkinderen om te voet, met de step of met de fiets naar school te gaan. Deze verplaatsingen worden automatisch geregistreerd. De kinderen kunnen er virtuele munten (bucks) mee verdienen. Met die bucks kunnen ze op het einde van de trimester of het schooljaar een leuk cadeautje voor zichzelf kopen bij de deelnemende lokale handelaar en bij de partners.

Buck-e helpdesk en FAQ

Werkwijze

Schrijf je op school in om deel te nemen aan Bike2School. Je krijgt dan een tag om aan je fiets, je step of aan je rugzak te hangen. Aan de fietsenstalling of de schoolpoort hangt een scanner. Die scant automatisch de tag op je fiets, je step of aan je rugzak. Elke keer je de school binnenfietst, -stept of -wandelt, krijg je een punt. Twee punten is gelijk aan 1 buck. 1 buck is 0,10 euro waard. Op een week, een maand, een trimester of een schooljaar loopt dat al aardig op!

Er zijn ook vier actieweken dit schooljaar met dubbele punten:

  • Startcampagne van 17 tot 24 september
  • Goede-voornemenscampagne van 10 tot 14 januari
  • Lentecampagne van 21 tot 25 maart
  • Grote Bike2School-heldenwedstrijd van 9 tot 13 mei

Waar kan je terecht met je bucks?

Wil je ook deelnemen met je winkel of horecazaak!

Heb je een winkel, een horecazaak of een andere voorziening voor kinderen? Dan kan je je bij de dienst mobiliteit inschrijven om ook bucks te aanvaarden. Zo stimuleert je zaak mee deze actie en promoot je het gebruik van de fiets of duurzame verplaatsingen. Concreet denken we aan ijsjeszaken, bakkers, kermiskramen en speelgoedwinkels. Maar waarom zou je ook niet kunnen deelnemen als schoenwinkel of als broodjeszaak?
Klik hier om je in te schrijven als handelaar.

Fietsbeleid in de gemeente

Fietsbeleid staat in onze gemeente hoog op de agenda. Met Bike2School willen we lagereschoolkinderen stimuleren om met de fiets, met de step of te voet naar school te gaan. Dit project is ook een perfecte aanvulling op lokale projecten rond verkeersveilige schoolomgevingen en schoolroutes. In totaal nemen 84 lagere scholen (14 000 kinderen) uit de hele Kempen deel aan Bike2School.

Dit project wordt gerealiseerd door de deelnemende Kempense gemeenten waaronder Westerlo, met financiële steun van EFRO Vlaanderen - GTI Kempen, Vlaanderen en de provincie Antwerpen.

 

Bike2school sponsorlogo's