Feestweekend op Sporta

  • 7 september 2022

Westerlo en Sporta Spot Kempen sloten in 2020 een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente huurt op weekdagen ’s avonds en in het weekend bijna de hele indoor- en outdoor sportinfrastructuur van Sporta Spot Kempen. De gemeente verhuurt een groot deel van de sportinfrastructuur verder aan lokale sportclubs. Ook de niet-georganiseerde sporters kunnen de hele tijd in Sporta Spot Kempen terecht.

Het eerste weekend van oktober organiseert de gemeente samen met Sporta een feestweekend op Sporta Spot Kempen. Kom kijken naar sportdemo's en neem deel aan verschillende sportinitiaties. Er zijn optredens, er is kinderanimatie en voor het eerst kan je deelnemen aan een unieke loopwedstrijd: de 8 van Westerlo.

XXL-speeldorp
doorlopend zaterdag en zondag

Met kindergrime, springkastelen, go-carts, speelcamionette, reuzeknikkerbanen, hoogteparcours en graffiti-workshops…
Download hieronder je speelkaart of haal er eentje af aan de infostand en win een leuke prijs!

pdf bestandKnipkaart Sporta (811 kB)

Beachvolleybal
doorlopend zaterdag en zondag

 

BMX
doorlopend zaterdag en zondag

 

Kampioenschap van Westerlo padel op zaterdag en zondag vanaf 13 uur

Ben je inwoner van Westerlo en gek van padel?
Schrijf dan snel in met een andere Westerlonaar voor het Kampioenschap van Westerlo Padel. Misschien worden jullie dan wel samen Westels padelkampioen!

Elke ploeg speelt minstens 3 wedstrijden. Ben je aangesloten bij Tennis Vlaanderen, dan telt je huidige padel- of tennisklassement. Ben je niet aangesloten bij een padel- of tennisclub of Tennis Vlaanderen, dan ben je als vrouw P50 en als man P100. 
Je kan inschrijven voor de volgende reeksen
dubbel dames P50/P100         zaterdag 1 oktober van 13 tot 16 uur
dubbel heren P100/P200        zaterdag 1 oktober van 16u15 tot 19u15
dubbel gemengd P50/P100     zondag 2 oktober van 13 tot 18 uur
 
Zoek een Westelse partner en schrijf je in via sport@westerlo.be voor 28 september 2022. Het aantal spelers per reeks is beperkt tot 8 duo’s.

Meerkamp AC Westerlo op zaterdag van 13 tot 16.30 uur

Op deze meerkamp van AC Westerlo kan iedereen van jong tot oud komen proeven van verschillende atletiekdisciplines zoals verspringen, kogelstoten en sprint. Bij elke discipline word je begeleid door een ervaren trainer die de nodige tips & tricks geeft om het maximale uit jezelf te halen. Een sportieve gezinsnamiddag is gegarandeerd. Inschrijven op voorhand is niet nodig.

Initiaties darts op zaterdag van 13 tot 17 uur

Word jij de nieuwe Dancing Dimi of Hurricane? Darts is helemaal hip! Kom kennismaken met de dartssport tijdens dit feestweekend. Darts Federatie Kempen, Jackie Goethals en Vince d’Hondt gaan samen met jou aan de slag om je de kneepjes van het dartsen te leren. Kom zeker je kans wagen tijdens de Nine Darts Challenge en wie weet win jij wel een gesigneerde dartsblok van Dimitri Van den Bergh of een gesigneerd truitje van Kim Huybrechts!

Deelnemen is gratis, heb je dartspijlen, breng ze dan zeker mee. Er is materiaal ter beschikking, moest je zelf geen pijlen hebben. Inschrijven doe je via de knop webshop bovenaan op deze webpagina.

Talentdetectie ism Let Them Play, zaterdag om 8.30, 11, 13.30 en 16 uur

Bij deze activiteit gaan we op zoek welke sport het beste bij je kind past. Aan de hand van negen motorische en tactische vaardigheden ontdekt SportAnalytik de unieke talenten van kinderen en koppelt die aan een passende sport, voor een leven vol sportplezier. Deelnemen is gratis, inschrijven doe je via www.sportanalytik.be/how-to-register. Je kan inschrijven voor sessies om 8.30, 11, 13.30 en 16 uur.

Demonstraties op zaterdagnamiddag

  • Demo karate door Funakoshi van 14 tot 14.30 uur
  • Demo dans door Dansstudio Shake van 14.45 tot 15.30 uur
  • Demo ropeskipping door Gym Westerlo van 15.45 tot 16 uur

Urban dance op zaterdag om 12.30 en 13.30 uur

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en wil je graag coole hiphopmoves leren, schrijf je dan zeker in voor deze initiatie. Deelnemen is gratis. Inschrijven doe je via de knop webshop bovenaan op deze webpagina.
In de spiegelzaal van 12.30 tot 13.30 en van 13.30 tot 14.30 uur.

3x3 basket op zaterdag om 12.30 en 13.30 uur

3x3 basketball is een superdynamische sport, waarbij twee teams van vier spelers in tien minuten een wedstrijd spelen. 3x3 is afgeleid van gewoon basketball, maar heeft andere regels en een ander veld. Kennismaken met deze urban sport kan van 12.30 tot 13.30 uur en van 13.30 tot 14.30 uur.  Deze workshop is geschikt voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Deelnemen is gratis. Inschrijven doe je via de knop webshop bovenaan op deze webpagina.

Move to Adelanto op zaterdag van 14.30 tot 15.30 uur

Kom op een speelse manier kennismaken met leuke bewegingsopdrachten. Iedereen tussen 3 en 7 jaar is welkom. Deelnemen is gratis. Inschrijven doe je via de knop webshop bovenaan op deze webpagina.

Zintuigenwandeling op zaterdag om 14 uur en zondag om 12 uur

Laat je meenemen op een mooie tocht in de natuur. Alle zintuigen om de beurt op scherp gezet. Helemaal van ‘gewaar-worden’ naar ‘gewaar-zijn’. Lichaamservaringen die je dagdagelijks ook kan gaan exploreren. Om bewuster in je leven te staan. 
Begeleiding door Willy Wuyts, lichaamsgericht therapeut, trainer Emotioneel LichaamsWerk®, Pilates instructeur en massagetherapeut.  Deelnemen is gratis. Op voorhand inschrijven is niet nodig.

Oefencross AC Westerlo op zondag van 10 tot 12 uur

In voorbereiding op het veldloopseizoen dat eind oktober van start gaat organiseert AC Westerlo een oefencross om de atleten voor te bereiden op deze wedstrijden. Iedereen vanaf 5 jaar kan deelnemen aan deze oefencross. Per leeftijdscategorie wordt er een andere afstand gelopen die de officiële wedstrijdafstand zo dicht mogelijk benadert.

Kampioenschap van Westerlo darts op zondag van 13 tot 18 uur

Westelse dartsploegen strijden tussen 13 en 18 uur voor de Beker van Westerlo Darts. De ploegen spelen volgens het principe: 2 enkels, 1 dubbel, 2 enkels met best of 3. Alle ploegen van de tien Westelse dartsclubs kunnen deelnemen. Inschrijvingen via info@dfk.be van Darts Federatie Kempen. Supporters op post!

Sporta bewegingsschool op zondag van 10 tot 12 uur

Kinderen van 2 tot 6 jaar kunnen vrijblijvend langskomen en klimmen, springen en klauteren op ons beweegparcours! Deelnemen is gratis, inschrijven is niet nodig.
www.sportabewegingsschool.be 

De 8 van Westerlo

Een nieuwe en unieke loopuitdaging: De 8 van Sporta in Westerlo

  • Uniek infinity parcours met een lus van 3 en 5 kilometer. Je kiest zelf de afstand die je loopt.
  • Op maat van jouw conditie.
  • Begeleiding van bij je inschrijving tot lang na je deelname.
  • Lopen langs mooie plaatsen in eigen gemeente.
  • Passages door het fan- en funvillage.

Alles wat je moet weten, lees je op www.deachtvanwesterlo.be.

Het parcours is zo ontworpen dat het niet uitmaakt welk loopniveau je hebt. Je loopt samen. Je loopt zoveel lussen als je zelf wil. Ontdek tijdens je loopuitdaging de abdij van Tongerlo. Het landelijk gevoel overvalt je tussen de velden en de bossen. Een groot deel van het parcours loopt over onverharde wegen.