Goede buren, warme straten

  • 25 augustus 2022

Goede buren, warme straten
Startfeest op zondagvoormiddag 25 september

Goede buren en warme straten. Dat is iets waar we in Westerlo mee onze schouders onder zetten. Want samen met alle Westerlonaren willen we de veiligheid, samenhorigheid en gezelligheid in zoveel mogelijk Westelse straten en buurten naar een (nog) hoger niveau tillen.

Heel wat mensen werken al jarenlang, als medewerker of trekker, mee in de meer dan 90 straat- en buurtcomités die onze gemeente rijk is. Op die manier zorgen ze voor warme straten en zijn ze goed geplaatst om te weten wat er leeft in de buurt! Dit startfeest is de aftrap voor een project om die kennis en ervaring met elkaar te delen en om uit te zoeken wat nog extra nodig is.

Op zondagvoormiddag 25 september is er daarom op het voorplein van het gemeentehuis het startfeest van Goede buren, warme straten. Iedereen die in een straat- of buurtcomité zit, is uitgenodigd voor een gezellig ontbijt. Daarna zorgen we voor nog meer sfeer en gezelligheid met een optreden van Sasha & Davy. Dit muzikale duo uit Zoerle-Parwijs is zelf ook actief in hun eigen buurtcomité. Het optreden is bedoeld voor iedereen! We roepen op om er samen met je buren naar toe te komen!

Startfeest met ontbijt vanaf 8 uur

Alle (ons gekende) straat- en buurtcomités zijn vanaf 8 uur uitgenodigd voor een ontbijt op het voorplein van het gemeentehuis.

Kreeg je comité geen uitnodiging? Bel of e-mail dan naar 014 54 75 75 of burenbond@westerlo.be! Bij de uitnodiging hoort ook een enquête. Zo peilen we naar de kansen en noden van straat- en buurtcomités en hoe we hierbij als gemeente voor extra ondersteuning kunnen zorgen. De info die we zo verzamelen moet ons meer inzicht geven in hoe we samen met jullie onze warme straten en buurten verder kunnen uitbouwen en uitrollen in onze gemeente.

pdf bestandVragenlijst voor buurtcomités (613 kB)

Optreden van Sasha en Davy om 10.30 uur

Sasha & Davy

Aansluitend is er om 10.30 uur een optreden van Sasha en Davy. Dat optreden is er voor iedereen die Sasha en Davy aan het werk wil zien. Een zondags drankje staat klaar en er is animatie voor de kinderen. Komen kijken en meedoen is gratis. Inschrijven is niet nodig. Iedereen is welkom! We roepen op om af te spreken om met zoveel mogelijk buren en straatgenoten samen te komen kijken en luisteren. Samen met de buren naar een gratis optreden op het voorplein van het gemeentehuis, gezellig toch?! We zijn benieuwd hoe goed jouw straat of buurt vertegenwoordigd is!

burenbond@westerlo.be en 014 54 75 75