Route-Piet wandeling van 15 tot 28 november

  • 26 oktober 2021

Help de Sint om zijn Pieten terug te vinden!

Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer bijna in het land. Om zich goed voor te bereiden voor de grote dag op 6 december, zijn ze al eens door Westerlo gelopen om te kijken waar alle  brave kinderen wonen. Maar na hun tocht door Westerlo, zag de Sint dat al zijn route-Pieten verdwenen waren. Waarschijnlijk vonden zij het zo fijn in de Parel der Kempen dat ze nog even wilden blijven. Nu 6 december steeds dichter bij komt begint Sinterklaas stilletjes aan ongerust te worden of de pieten wel op tijd terug zullen zijn. Zonder zijn Pieten is het onmogelijk om alle pakjes op tijd te bezorgen. Daarom heeft hij hulppieten zoals jij nodig om mee te helpen zoeken. Ga jij de uitdaging aan?

Hoe werkt het?

De route-Piet wandeling kan je volgen van 15 tot 28 november. De route start in het Kasteelpark van Westerlo. Op de parking van Sportpark De Beeltjens staat een groot startbord dat het begin van de wandeling aangeeft. De rest van de route is gemarkeerd met de bordjes van de natuurloop De Beeltjens - Kwarekken.

Let op: omwille van de werken aan de parking van het Sportpark De Beeltjens gaan de laatste 500 meter van de route-Piet wandeling langs een andere weg. Volg dus zeker de omleiding!

Via een speciale route-Pietflyer die je binnenkort in je boekentas maar ook hier terugvindt, kan iedereen deelnemen. Ga je niet in Westerlo naar school en wil je toch graag deelnemen? Kom dan je deelnameformulier vanaf 9 november halen bij de sport -en jeugddienst, de bibliotheek, dienst Toerisme of op het gemeentehuis.

route-pietwandeling

De Sint komt 28 november NIET naar het sportpark!

De Sint komt jammer genoeg niet naar het zwembad op zondag 28 november want de coronacijfers in Westerlo zijn te hoog. Hij wil zeker niet ziek worden zodat hij met een gerust hart kan langsgaan bij alle kinderen op 6 december.  Je antwoordformulieren van de Route-Piet wandeling maar ook tekeningen of brieven voor de Sint, kan je nog tot 28 november deponeren in de speciale Sintbrievenbus die je kan vinden op het einde van de wandeling. Je krijgt dan je verrassing toegestuurd. De tekeningen uit deze brievenbus worden opgehangen in de  inkomhal van het zwembad. En, de Sint heeft ook wat lekkers achtergelaten voor kinderen die komen zwemmen vanaf 28 november.