Toerisme Westerlo wordt onthaalpoort de Merode

  • 26 februari 2020

Wie de afgelopen weken Toerisme Westerlo in de Sint-Lambertusstraat naast de kerk passeerde, heeft ongetwijfeld de werken in de tuin gezien. Je kan er moeilijk naast kijken.

Heraanleg tuin

De zieke bomen en de hagen die aangetast waren door de buxusmot zijn verwijderd. Alle haagjes worden opnieuw aangeplant met japanse hulst. Die lijkt sprekend op buxus: groenblijvend met fijne groene blaadjes en goed te snoeien. Het grootste voordeel: de buxusmot lust geen Japanse hulst! Nieuwe fruitbomen herinneren aan de vroegere functie van de tuin. De paadjes tussen de haagstructuren worden hersteld en de grote vlakken worden opnieuw ingezaaid mpet gras. Sfeervolle verlichting, mooie toegangspaden en rustplekken met zitbanken maken het plaatje compleet.

Landinrichtingsproject

Het landinrichtingsproject natuur - en landschapherstel en onthaal in de Merode vormt op verschillende vlakken het sluitstuk voor de inrichting van het gebied de Merode door de Vlaamse Landmaatschappij.

In samenwerking met de lokale besturen werkte Toerisme Provincie Antwerpen een visie uit voor de onthaalvoorzieningen in de Merode. Door daarbij consequent gebruik te maken van een unieke huisstijl onderscheidt het gebeied zich en krijgt het een gemeenschappelijke, herkenbare identiteit.

Een belangrijk onderdeel van een gastvrij onthaal van bezoekers is de inrichting van onthaalpoorten. Die situeren ziçch rond de highlights van het gebied. Bewoners, recreanten en bezoekers vinden er een uitgebreid aanbod van toeristische informatie. De herinrichting van de tuin kadert in de verdere uitbouw van Toerisme Westerlo als onthaalpoort.

Niet alleen een nieuwe tuin

Naast de werken in de tuin zijn er ook binnen verbouwingswerken bezig. Toerisme Westerlo krijgt een shop met streekproducten en souvenirs.

Door het toenemende digitalisering en de verwachting van recreanten en toeristen is het klassieke toeristische onthaal een beetje passé. Toerisme Vlaanderen zegt dat toeristische kantoren wel nog een toekomst hebben als ze inspelen op de verandering in de maatschappij. En dat doen we bij Toerisme Westerlo!

Binnenkort vinden bezoekers er een combinatie van gastvrije service, digitale content , beleving en verkoop. Op die manier zetten we de toeristische troeven van de Parel van der Kempen en de Merode nog meer in de kijker.

Toerisme Westerlo
Sint-Lambertusstraat 4 Westerlo
www.toerismewesterlo.be

Oude dekenij Westerlo