Tuinrangers gezocht

  • 7 juni 2021

Ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Wil je tijd vrij maken om je passie te delen? Dan ben jij de Tuinranger die wij zoeken!

Dit najaar start Westerlo een vrijwilligersproject in samenwerking met Inverde, de opleidingstak van Natuur en Bos. Indien gewenst krijg je een korte opleiding en samen met een team Tuinragers neem je onze inwoners mee op safari in hun eigen tuin. Samen ga je op zoek naar fascinerend ‘wildlife’ en tegelijk geeft je als ranger advies op maat voor een meer natuurvriendelijke tuin die bruist van het leven én beter bestand is tegen droogte en hitte. Zo maken we van onze Westelse tuinen allemaal groene parels.

Een tuinsafari met advies duurt al gauw twee uur, dus om te beginnen is het belangrijk dat je tijd kan vrijmaken voor vrijwilligerswerk. Kennis van planten en diersoorten is natuurlijk meegenomen, maar geen must. Belangrijker is enige ervaring met tuinieren, veel goesting om bij te leren, een beetje ervaring met Facebook maar vooral het nodige enthousiasme om je passie door te geven aan jong en oud.

Benieuwd? Surf alvast eens naar de website www.tuinrangers.be.

Infoavond op woensdag 30 juni

En kom ook zeker naar de infoavond op woensdag 30 juni om 19 uur op het gemeentehuis. Inschrijven is verplicht milieu@westerlo.be of 014 53 91 73.