Wegwerkzaamheden in juni

 • 8 juni 2021

De volgende dagen en weken staan er op meerdere plaatsen in de gemeente wegwerkzaamheden op het programma. Meer info over grotere en kleinere wegwerkzaamheden vind je ook altijd op www.westerlo.be/signalisatievergunningen.

Asfalteringswerken in kleinere straten

In Hoogton (voorbij Voortkapel richting Noorderwijk), Hondseinde en de Sint-Siardiusstraat, de Heidestraat in Oevel (tussen Plassendonk en de eerste bocht) en in Brukelen Voortkapel (rechtse deel van de straat) krijgt het wegdek een nieuwe slemlaag.

Daarvoor is de straat gedurende enkele uren afgesloten. Aannemer is Grizaco uit Hasselt. De voorbereidende bestrijkingswerken vinden plaats op dinsdag 8 juni. De exacte datum voor de uitvoering van de slemlaag is nog niet bepaald.

 

Asfalteringswerken in Breerijt en Smallerijt tussen Westerlo en Zammel

In Breerijt en Smallerijt, op de grens tussen Zammel (Geel) en Westerlo vinden in de week van 14 juni asfalteringswerken plaats. Het gaat over een gezamenlijk project van Westerlo en Geel omdat de straten zich op de grens tussen beide gemeenten bevinden.

 • Breerijt (van nr 11 tot Paddenhoek) en Paddenhoek (tot aan kruispunt naar Wimpstraat)
  affrezen oude wegdek en aanleg kleeflaag op maandag 14 juni
  aanleg nieuwe toplaag asfalt op dinsdag 15 juni
 • Smallerijt (van kruispunt op grens Geel-Westerlo en deel aan kant Geel)
  affrezen oude wegdek op dinsdag 15 juni
  plaatselijke herstellingen, nivellering fundering en aanleg nieuwe toplaag asfalt gedurende de daarop volgende dagen

Stoepen en bermen in Trienenkant

Ook het project waarbij straat per straat de stoepen en bermen in de wijk Trienenkant tussen Oevel en Tongerlo vernieuwd worden, wordt vervolgd. Nadat aannemer Hegrola de Kallist Fimmerslaan, Prelaat Nootslaan, Bisschop Vanuytvenlaan, Franz Scheerlaan, Trienenkantlaan, een deel van de Prior Backxlaan en een deel van het Crilsplein heeft afgewerkt, komt vanaf augustus, na het bouwverlof, aannemer Leo Gys in actie voor het vervolg van de wijk. Die aannemer haalde de tweede aanbesteding van deze werkzaamheden binnen. Het is de bedoeling dat de stoepen en bermen van alle straten in de wijk tegen eind 2021 vernieuwd zijn.